Search

Спектакълът "Илинден" гостува в гр. Свищов

Updated: Jun 21

Драматичен театър-Ловеч, ще представи на 21 юни от 18:30 ч. историческата драма „Илинден”, посветена на Георги- Гоце Делчев – героят на един народ, който воюва за свободата си в Драматичен театър Свищов.


Спектакълът е по текстове на Димитър Талев и Пейо Яворов и проследява живота и делото на Гоце Делчев през бурните и жестоки времена в навечерието на Илинденско-преображенското въстание, когато Македония все още е под турско робство.


Животът и делото на Гоце Делчев въплъщава актьорът Иван Юруков, драматизацията и режисурата са на Биляна Петрова, сценография и костюми Елица Андреева и Юлиана Войкова-Найман, композитор е Асен Аврамов, а хореографията е дело на драматурга и хореограф на ДТ-Ловеч Елена Ангелова. Езиков консултант е доц. д-р Ана Кочева от БАН.


В спектакъла зрителите ще видят още веднъж и Диана Спасова, която гледаха в ролята на Марго от премиерата на „Гибел или светло бъдеще”, както и Боряна Бабанова, която дебютира в ловешкия театър с ролята на Милкана в драмата на Рачо Стоянов „Майстори”. Също и Петко Венелинов, познат от "Колега".49 views0 comments