Search

Закриване на театрален сезон 2020/2021 с изложба на НХА и авторския спектакъл "Колега"

Драматичен театър Ловеч и Градска художествена галерия „Теофан Сокеров“ ви канят на Вечер на Културата на 21.07.2021г.

От 18:00ч. в градска художествена галерия „Теофан Сокеров“ се открива изложба на дървопластики и металопластики от Национална Художествена Академия, София по случай 125г. от откриването на Академията. Скулптурите представляват студентски задачи на тема „Зооморфна форма“, създадени през обучителния период на вече завършили студенти. За пръв път НХА стъпва на територията на град Ловеч с това събитие и за бъдещите художници и пластици на града ще бъде вдъхновяващо запознанството им с участниците от изложбата, както и преподавателите доц. Роберт Цанев – катедра „Резба“ и настоящ заместник ректор на НХА, Антон Георгиев – докторант в спец. „Резба“ и доц. Емил Бачийски – катедра „Метал“.

„Пред нас стоят произведения на изкуството, създадени от млади хора, които стилизират живата форма, чрез възможностите на материала, показвайки ни частица от техния свят. Ако се вгледаме внимателно, можем да забележим с крайчеца на окото си връзката между твореца и творбата. Ние доста често нямаме възможността да опознаем твореца отблизо, но тя ни се дава ако имаме очите да я видим през формите, които извайват ръцете му.“ - Изабела Манолова, координатор и участник в изложбата. Ще можете да се насладите на изложбата с чаша вино в ръка и да отпразнуваме заедно 125г. от създаването на НХА!

От 21:00ч. на сцената в двора на казармата Драматичен театър Ловеч представя авторския спектакъл „Колега“ на Ованес Торосян и Петко Венелинов. „Колега“ разказва за тази реалност, в която Митко и Спиро са колеги на маршрутки. Карат от сутрин до вечер, живеят като средностатистически българи и мислят, че са щастливи, докато… не остават без работа. „Колега“ е комедия за размисъл – историята на двама шофьори на маршрутки в София, чийто живот се преобръща. Това е една невероятна смешна комедия. Но хуморът се смесва с размишления за живота и смисъла. Спектакъла ще ви изненада с един изключително приятен завършек, в който ще можем да се опознаем с актьорите отблизо и с участниците на изложбата с подкрепата на Бар Крафт и Хопс бирите на Пивоварна МЕЛТУМ. Комплимент за всеки закупен билет ще бъде по една наливна бира. Заповядайте на закриването на театралния сезон за град Ловеч с бира в ръка и много смях! Билети можете да закупите от касата на Драматичен театър Ловеч.


3 views0 comments